Történt egyszer, hogy valahogy eszembe jutott valami, amit
nagyanyám szokott eltenni.
Nem tudtam mi a neve, és hogy egyáltalán mi is van benne
csak azt tudtam, hogy zöldségekhez van köze. A már meg szokott közösségi
oldalon nagyjából körül írtam, és vártam ki mit mond rá, és nem hittem a
szememnek mikor meg láttam a képet róla az egyik ismerősöm is ismerte és meg
osztotta nekem. Nagyon örültem pont ez volt az, esküszöm még az illatát is
éreztem, és amikor elkészítettem pont ugyan azt éreztem. Én imádom, mindig
teszek az ételekbe főleg a levesekbe. Az úgy nevezett selejteket használom fel
ehhez, a kisebb méretűeket, vagy amik egy kicsit sérültek. Erre pont jók, tartósítószert,
semmit nem tartalmaz, mert a só, ami belekerül pont elég ehhez.
Hozzávalók
az ételízesítőhöz:
-1,3 kg sárgarépa.
-70 dkg petrezselyem.
-70 dkg karalábé.
-40 dkg zeller.
-5db paprika (vegyesen a legjobb)
-3 nagy fej hagyma.
- 7-8 gerezd fokhagyma.
- 30 dkg káposzta.
-2 csokor petrezselyem zöld. (nekem van Lestyán én azt is
tettem bele).
- konyha só.
Az ételízesítő
elkészítése:
A zöldségeket meg tisztítjuk, szükség szerint majd darabokra
vágjuk. Aki akarja vagy tudja az turmix géppel is ledarálhatja, én húsdarálóval
csináltam. Majd az őrleményt mérjük meg és annak az arányában (5:1) tegyünk
hozzá sót. Ezt mind öntsük egy nagy edénybe és ott keverjük, dolgozzuk össze. A
recepttel ellentétben én nem tettem bele annyi sót, mint amit ír, én
kóstolgattam keverés közben. Én nagyban eltértem a recepttől és volt, amit bele
tettem és persze volt, amit inkább ki hagytam. És ezt ajánlom is mindenki a
maga ízlésének meg felelően készítse el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése