2016. február 14., vasárnap

Paradicsom felhasználási ötletek!

Az érett paradicsomot háromféle módon szokás nálunk eltenni. A szokásos paradicsomlének, ezt a lányom még egy magában is issza. Talán ez a legegyszerűbb és hagyományos mód.



. Ugyan ez csak sűrűbbre főzve és fűszerezve, majdnem Ketchup lesz, ezt én nagyon szeretem, beletenni olyan ételekbe, amihez illik vagy kell bele paradicsom, de a sült húsokra is teszek utólag, vagy éppen a Bolognaihoz.                                                                                                                                     

     A harmadik az nem is lehet más, mint a Lecsó, ezt is sokoldalúan használom, egy két kanállal a pörköltbe vagy gulyáslevesbe, vagy akár paprikás krumpliba egy üveggel.                                                         



Na és a zöldek félérettek savanyúságnak, a savanyúnak leginkább a koktélok mennek, egyszerűen imádjuk, a nagyokat inkább a vegyesbe szoktam szeletelni. De idén már szeretnék eltenni paradicsom csatnit, illetve szeretném ki próbálni a rántott zöld paradicsomot, pirosat már sütöttem pirítóshoz az mondjuk nagyon finom volt. De láttam már olyan receptet is ahol a zöldeket kovászolták, ezt is ki fogom próbálni, mivel évente rengeteg zöld végzi a komposzton, meg próbálom minél több módon felhasználni őket, mert ha lesznek állatok akkor ők fognak, hasznot húzni a sok éretlen paradicsomomból.                                                                                                                                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyúl tenyésztés! Kezdet.

Valamikor  a napokban elcseréltem egy bika vályúmat az egyik haverommal egy nyúlólra, mert szerettem volna tartani néhány nyulat. Hoztam is ...